اولا التعامل مع القماش
القماش لايستخدم على حاله هكذا
لازم نضعه فى غراء ابيض شفاف الربع متر عرض اتنين تقريبا تحتاج الى نصف كوب غراء ابيض
ونصف كوب ماء
ندوب الغرا الابيض كويس جدا جدا فى الماء
لاتكون القماشه مبلله بالماء
نضع الغرا والماء فى وعاء واسع ونضع القماشه ان كانت على بعضها
وممكن نستخدم بواقى القماش بحيث نضع البواقى
وبعد ان تتشرب بالغرا والماء ننشرها على حبل ولكن
لازم نفردها كويس جدا على الحبل ولاتكون ملتصقه ببعضها فى اى جزء افرديها كويس جدا جدا
ولا نضع المشبك غير على الطرف وهذا الطرف لن يستخدم
يعنى لاننشرها من نصفها مثلا او من ثلثها
والا باظت ولاتنفع للاستخدام بعد ان تنشف
والغراء الابيض الشفاف وليس الغراء الابيض العادى حتى يشف اى لون للاستخدام
يعنى نشتغل بيه الالوان الغامقه الفاتحه زى ماانتى عايزا
والغراء يستخدم للقماش العادى
ثانيا القماش الشفاف
بالنسبه للقماش الشفاف نتعامل مع القماش بشكل اخر
وهو نستبدل الغراء الابيض بالجيلاتين والماء
وهو ان نضع شريحه من الجيلاتين فى الماء لمده اربع ساعات تقربا او الى ان تذوب فى الماء
وهى شريحه مثلا 20 سم فى 20 سم نضع معها نصف كوب ماء
ولما تذوب فى الماء نضعها على النار الى انها تسخن وتبدا فى الغليان نرفعها من على النار
وقبل ان تبرد قليلا نضع بها الشيفون الورنجزا او اى قماش شفاف
الجيلاتين يعطى لمعه للقماش
ولو لم يذوب يعطى شكل جزيئات على القماش
والنشر للقماشه نفس الى قولناه فى فى نشر القماش بالغراء
القماش حينشف على ماانتى منشرا لو جزء مثنى حيلزق فى بعض ولايفك خلاص يبوظ
بكده نجهز القماش الذى سنشتغل بيه هذا العمل
ملحوظه ::::::::: بعد هذا التجهز للقماش فقد القماش خصائص كثيره جدا من انه قماش
يعنى اصبح به نوع من المطاطيه
اصبح لاينسل اطرافه خلاص لايوجد تنسيل
القماش اصبح مثل الورقه لم يصبح قماش
طبعا بعد ما ينشف
وبعد ذالك ناتي بالخامات
هذه هى الخامات التى سنستخدمها
نعد الوحدات كويس وهى عباره عن
3 ورقه صغيره
4 ورقه اكبر قليلا
3 اكبر قليلا
وكل هذا لونه مختلف على روز مثلا
وبعد ذلك اللون الابيض 6 ورقه
6 ورقات اكبر قليلا
5 ورقه شجر
قطعه على شكل الاصابع الصغيره وهى نكسى بها الورده من تحت
سلك مكسى او لا حسب ماعندك
قطعه من الفيبر او ممكن قطن ابيض
شرايط تب او شرايط اورجنزا المتوفر لديك
وطبعا المقص
نلف التب على السلك
هنا نستخدم اليد بدل المكبس
وانا قولتلكم قبل هذا ان القماش اصبح به مطاطيه عاليه جدا وفقد خواصه
نبدا نشد القماش بيدنا من اطرافه
بعد ذلك نبدا نشتغل بطرف المقص ونشد اطراف القماش من الداخل الى الخارج
حتى تثنى على الخارج
لاحظى هذا الشغل كله من الداخل
نبدا فى ورق الشجر
بعد ان نكسى السلك ان كان غير مكسى
نضع السلك فى الغرا الابيض
ونضعه على الورقه
نضع ورقه الشجر على قماشه من القطن
هنا بعد وضع ورقه الشجر على القماشه
ثبت الورقه بالاصبع اليمين وبدا فى شد القماشه باليد اليسرى
وهذا لتثبيت الغراء على الورقه وثنيها على اتنين
نوع من شد القماش المصنوع به الورقه وممكن نستغنى عنه حسب ماتحبى
بدانا هنا نضع السلك على اول ورقه فقط بالغراء الابيص وطبعا حنتركها تنشف
بدانا نضع الورقات بالترتيب الى انا شرحته فى الاول الاصغر فالاكبر
لما بدانا فى لف الورق ضعف الجزء السفلى للورده
وبنلفها بالخيط
هنا نحتاج لكى لايكون فى فراغ تحت الورده ان نلف معها قطعه من الفيبر او القطن
هنا نضع الكسوه الاخيره للورده من تحت وهى على شكل خمس اصابع
ونشدها اضل لكى تكون فها ورب لكى تكسى على الورده
والورب هو نوع من الدوران القليل نعمله بايدينا
نضعها تحت الورده ونلف التب علها
وانا بستخدم شرايط اورنجنزا خفيفه جدا
وممكن كمان لو عندك قماش شفون خفيف اخضر
ضعيه فى الجيلاتين او الغراء ممكن وبعد ان ينشف اعملى منه شراط تلفى بها على فكره بيبقى تحفه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]